• تفاوت مفهوم بیمه در دو بازار خلیج فارس و مالزی

      حتی اگر بخواهیم بازار غیرعمر مالزی را با کل بازار خلیج فارس مقایسه کنیم، مالزی دو برابر کشورهای حوزه خلیج فارس، سرانه خود را برای حمایت ها از ریسک ها هزینه می کند

      مزایای بیمه در منطقه خلیج فارس کمتر از کشور مالزی درک شده است. ساختار اجتماعی و مذهبی در کشورهای خلیج فارس عادت کرده است که ار بیمه های مانند مدیریت ریسک بهره ببرند؛ بیمه های که به صورت عموم اجباری هستند. اما در بازار مالزی شرایط متفاوتی حاکم است.

      این بازار عمدتا با بیمه های عمر و پس انداز احاطه شده است که ریسک پذیری کمتری را تحت پوشش دارند و نسبت به بیمه های تجاری غیرعمر از پلتفرم های عملیاتی کمتری برخوردارند.

      در گزارشی که اخیرا توسط موسسه استاندارد اند پورز منتشر شده، آمده است که پذیرش استفاده از بیمه، ثبات بازار مالزی را در پی داشته است به ویژه در مباحث پیچیده مربوط به شریعت یا بیمه تکافل. بازار بیمه تکافل در مالزی در طول سال های گذشته رشد بی نظیری را تجربه کرده است به ویژه اینکه شبکه های توزیع متفاوتی را برای اعضای خود به وجود آورده است.

      اما شرایط متفاوتی در بخش بیمه تکافل خلیج فارس حاکم است. این منطقه بزرگترین بازار بیمه تکافل را در اختیار دارد. طبق این گزارش،‌ تکافل در هیچ یک از شش کشور اصلی خلیج فارس شکوفا نشده است حتی اگر عربستان سعودی را به عنوان یک بازار کامل در نظر بگیریم. در بازار خلیج فارس تنها پنج شرکت بیمه تکافل فعالیت دارند که در سال 2013 به شدت رشد داشته اند.

      نکته جالب آن است که مقر اصلی هیچ یک از این پنج شرکت در خود این منطقه واقع نشده است و تقریبا سهامداران آنان نیز از مسلمانان نیستند و بودجه آنان از محل های دیگر تامین می شود.

      اما بازار مالزی کاملا متفاوت است؛ در این بازار محصولات مربوط به پس انداز مانند بیمه های عمر در اولویت هستند؛ محصولاتی که به تازگی روند رشد خود را در خلیج فارس تجربه می کنند. در مالزی میزان نفوذ بیمه سه برابر خلیج فارس است. حتی اگر بخواهیم بازار غیرعمر مالزی را با کل بازار خلیج فارس مقایسه کنیم، مالزی دو برابر کشورهای حوزه خلیج فارس، سرانه خود را برای حمایت ها از ریسک ها هزینه می کند .

      در همین حال در گزارش موسسه مشاوره ای "ارنست اند یانگ" که با عنوان "نگاهی به تکافل جهانی 2014" منتشر شده، آمده است که بیمه تکافل در میان کشورهای خلیج فارس نه تنها با پدیده ای به نام بی تفاوتی تهدید می شود بلکه نقصان قوانین یکپارچه این بازار را با خطرات گسترده مواجه می کند. این تفاوت در قوانین باعث شده است که شرکت ها از مدل های متفاوتی استفاده کنند. استراتژی متفاوت تجاری از سوی دیگر بدین معناست که فعالان در این بازار در رقابت شدیدی به سر می برند اما این مسئله بر عملیات های آنان تاثیر منفی هم می گذارد.

      در این میان عربستان سعودی همچنان به عنوان هسته اصلی بازار بیمه اسلامی شناخته می شود که 48 درصد از توزیع جهانی را به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که امارات متحده عربی، قطر و اخیرا عمان درصدد توسعه محصولات تکافلی خود در خاورمیانه و آسیای غربی هستند.

      در همین حال، در خود منطقه خلیج فارس، عربستان سعودی در حدود 77 درصد بازار را در اختیار دارد پس از این کشور، امارات متحده عربی با 15.8 درصد قرار دارد. دیگر کشورهای خلیج فارس تنها هشت درصد توزیع بازار را در دست دارند. اما به طور کل می توان گفت که پیش بینی می شود میزان کل خالص مشارکت در سال جاری میلادی از 7.9 میلیارد دلار در سال 2013 به 9.9 میلیارد دلار برسد.
       

      منبع: لایو اینشورنس

      نام:
      پست الکترونیک:
      شرح نظر:
       
    • نمایش بنرهای صفحات پورتال
      نوع محتوا در تنظیمات بلاک انتخاب نشده است.